السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
صباحكم / مسائكم
سكر زياده
اليوم ونظرا لارتفاع الاسعار
قررت ان اضيف اضافه قويه لقسم المطبخ ولتكون حصرى
الا وهى طريقه تصنيع السمك الفليه(اسرار المهنه بس مفيش حاجه تغلى على جراند هاتنر ابدا)
بسم الله الرحمن الرحيم
العده المستخدمه
سكين كبير ويكون زو نصل حاد جدا
سكين رفيع النصل
سكين مشرشر واسمه طرنش
بلنشه (وهى قطعه خشب مسطيله يتم العمل عليها)
طريقه التصنيع
1- نضع السمكه على البلنشه بالعرض
2- نضغط عليها بايدنا لمسوتها على البلنشه
3-نمسك السكين الحاد النصل ونفتح فتحه من اتجاه الزيل وتكون بالطول
4- ندخل السكين المشرشر (الطرنش) ونشق الشمكه نصين الى الراس
5- تقطع الراس بالسكين الحاد
6- يرفع الجزء الذى تم تقطيعه وهنلاقى انو لسه السلسه ماسكه فى الجز التانى
هانقوم بالسكين ذو الحد الرفيع وتفريغ السلسه ويم اخلائها ويتم نزع كافه الشوك من باطن السمكهبالسكين الرفيع وسحب الشوك
7- لاخلاء الجلد هايتم اخلاء الجلد بواسطع السكين الرفيع والسحب
وبكده هانكون عرفنا طريقه اخلاء وتصنيع الفليه
مع تحياتى كابتن احمد عبد العزيز
صباحكم / مسائكم
سكر زياده
اليوم ونظرا لارتفاع الاسعار
قررت ان اضيف اضافه قويه لقسم المطبخ ولتكون حصرى
الا وهى طريقه تصنيع السمك الفليه(اسرار المهنه بس مفيش حاجه تغلى على جراند هاتنر ابدا)
بسم الله الرحمن الرحيم
العده المستخدمه
سكين كبير ويكون زو نصل حاد جدا
سكين رفيع النصل
سكين مشرشر واسمه طرنش
بلنشه (وهى قطعه خشب مسطيله يتم العمل عليها)
طريقه التصنيع
1- نضع السمكه على البلنشه بالعرض
2- نضغط عليها بايدنا لمسوتها على البلنشه
3-نمسك السكين الحاد النصل ونفتح فتحه من اتجاه الزيل وتكون بالطول
4- ندخل السكين المشرشر (الطرنش) ونشق الشمكه نصين الى الراس
5- تقطع الراس بالسكين الحاد
6- يرفع الجزء الذى تم تقطيعه وهنلاقى انو لسه السلسه ماسكه فى الجز التانى
هانقوم بالسكين ذو الحد الرفيع وتفريغ السلسه ويم اخلائها ويتم نزع كافه الشوك من باطن السمكهبالسكين الرفيع وسحب الشوك
7- لاخلاء الجلد هايتم اخلاء الجلد بواسطع السكين الرفيع والسحب
وبكده هانكون عرفنا طريقه اخلاء وتصنيع الفليه
مع تحياتى كابتن احمد عبد العزيز